Per spoor

Shongololo Express
Toen inheemse mensen in Afrika in de verte voor het eerst een trein zagen noemden zij deze ‘Shongololo’, ofwel de duizendpoot. Met deze trein maak je 12 of 15 daagse tours door Zuid-Afrika, Namibie, Swaziland, Mozambique, en Zimbabwe. Elk compartiment heeft een eigen badkamer. Er is plaats voor 72 reizigers. Aan boord vindt je twee restauratierijtuigen waar zowel westerse als traditionele gerechten worden geserveerd. Uiteraard kun je aan boord genieten van de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen.

Belmond Royal Scotsman
Tijdens deze klassieke 5 daagse rondreis kun je genieten van de charme en de romantiek van Schotland. Je reist door het schitterende landschap van de Highlands, langs romantische kastelen, met heide begroeide heuvels, historische slagvelden en bijzondere distilleerderijen. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor excursies. Je reist met maximaal 40 medepassagiers. Je verblijft in luxe uitgeruste privé-compartimenten met eigen badkamer. Er zijn twee restauratierijtuigen en in het achterste rijtuig bevindt zich de Observation Car. Dit is een rijtuig met grote ramen en een rijk gevulde bar. Er worden maar liefst 43 soorten whiskey geschonken!

Venice Simplon Oriënt Express
Combineer de romantische steden Venetië en Parijs met elkaar en geniet 1 nacht aan boord van deze uiterst luxe trein. Deze trein bestaat uit 17 rijtuigen die met zorg zijn gerestaureerd. Er zijn diverse restaurantrijtuigen waar kostbaar linnen, tafelzilver en kristal de sfeer nog meer verhogen. Jouw compartiment heeft een beneden en bovenbed er heeft een wastafel. Het bed wordt opgemaakt met 1e klas bedlinnen.

Trans Siberië Express
Zonder twijfel is dit het meest beroemde en aansprekende treintraject ter wereld. De langste spoorlijn ter wereld slingert als een ijzeren lint vanuit Moskou, door het Oeralgebergte, over de uitgestrekte steppen, langs de oevers van het grootste zoetwatermeer ter wereld het Baikalmeer, naar Vladivostok. Je doorkruist acht tijdzones en legt ruim 9000 km af, met maximaal 60 andere reisgenoten. Je verblijft in een privé-compartiment met eigen badkamer. Er zijn 2 restauratierijtuigen en een barrijtuig. De verzorging is all-inclusive.

Glacier,- en Bernina Express
Twee van de bekendste treinreizen ter wereld, dwars door de prachtige Swiss Grand Canyon! Het traject tussen Thusis en Tirano staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst.
De Bernina Express duurt ca 3,5 uur, de Glacier Express ca 7,5 uur.
Onze partner Incento biedt bijvoorbeeld de 9 daagse reis ‘Zwitserse Pracht’ aan waarbij je echt vanuit Nederland met de trein reist! Of maak het jezelf gemakkelijk en kies een busrondreis van De Jong Intra of TUI waarin deze twee trajecten onderdeel van de reis zijn. Alles wordt voor je geregeld, de reis is zo samengesteld dat je niet iedere dag hoeft in en uit te pakken.

Er zijn nog vele andere prachtige treinreizen in ons aanbod, waaronder
– Al Andalus, van Santiago de Compostela naar Sevilla (Spanje)
– Orient Silk Road Express, van Almaty (Turkije) naar Ashgabat (Turkmenistan)
– Canadian, van Toronto naar Vancouver of v.v. (Canada)
– Rocky Mountaineer, van Banff naar Vancouver of v.v.  (Canada)
– diverse Amtrak routes, maar een mooi voorbeeld is reizen van New York naar San Francisco
– Indian Pacific en The Ghan in Australie
– Shinkansen in Japan, mooi voorbeeld is een 17 daagse individuele rondreis over het eiland Honshu.

Partners treinreizen:
Incento, De Jong Intra, Oad, Sunair, Tui, Travel Trend, ANWB