Lanzarote

Landschap
Lanzarote is een vulkanisch eiland met heuvels, kraters en vulkaankegels. Aangezien de vulkanische grond niet veel vocht kan vasthouden is de begroeiïng beperkt. Heel apart zijn de akkers met vele ronde kuilen die iets weg hebben van kleine kraters. Om elke kuil is een halve cirkelvormig muurtje gemaakt. In de kuil staat eén plant. Het muurtje dat rond de kuil gemaakt wordt, is om te beletten dat door warmte en harde wind de jonge plantjes verschroeien of uit de grond gerukt worden. Het muurtje wordt vaak opgehoogd als de plant groeit.

Timanfaya National Park
In 1824 zijn er nog een aantal vulkaanuitbarstingen geweest op Lanzarote. Na deze uitbarstingen veranderd een groot deel van het eiland in een soort maanlandschap. Werkelijk prachtig!! Je kunt zelf naar het beginpunt rijden met je huurauto, daar stap je over in een touringcar, die een rondrit maakt door dit bijzondere kraterlandschap. Je kunt er ook onder begeleiding wandelen.

Caesar Manrique
Deze Spaanse architect heeft een stempel gedrukt op de manier van bouwen op het eiland. Er mag maximaal 4 etages hoog worden gebouwd, geen advertenties aan de kant van de weg, en er mogen alleen witte huizen worden gebouwd. In 1992 verongelukt hij voor de deur van zijn huis door een verkeersongeval. Zijn eigen huis in Tahiche is opengesteld voor publiek.

Puerto del Carmen
In Puerto del Carmen zijn verschillende cafeetjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Puerto del Carmen heeft heerlijke zandstranden. Playa Grande, Playa de los Pocillos en Playa Matagroda zijn de grootste. De stranden zijn gefaciliteerd met ligbedden en parasols, en zijn heel breed. Nagenoeg alle accommodaties liggen op loopafstand van het strand. Langs de hele badplaats loopt een wandelboulevard en een fietspad.

Appartement Atlantis Las Lomas
Een heerlijk appartementencomplex met meerdere zwembaden. De appartementen zijn ruim, en worden goed schoongehouden. In 5 minuten lopen (steil naar beneden!) ben je op de wandelpromenade en wandel je langs winkels en restaurants. Er zijn diverse supermarkten op loopafstand. Voor de kinderen wordt er ’s middags een voetbalwedstrijdje gehouden, en de ouders kunnen op het terras iets eten/drinken. Helaas wel een sfeerloze bar/restaurant.

Iberostar Lanzarote Park
Het geheel gerenoveerde 5-sterrenhotel Iberostar Lanzarote Park is kindvriendelijk, biedt een uitstekende service en is al jaren geliefd op de Nederlandse markt! Er is ook een star-prestige vleugel, die alleen voor volwassenen geboekt mag worden. Dit gedeelte heeft een eigen tuin, met eigen zwembad en directe toegang tot het openbare strand. Er is tevens een lounge voor Star Prestige klanten, en een eigen restaurant. Linda heeft in dit hotel een ‘gewone’ kamer en een suite bekeken. Werkelijk prachtige kamers!!! In de diverse tuinen zijn maar liefst 3 zwembaden te vinden. Daarnaast beschikt het hotel over een uitstekend buffetrestaurant. Hier vind je een keur aan heerlijke gerechten, zie de foto’s. Of ga eens iets lekkers eten bij een van de food trucks. Het hotel ligt op ca 300 meter van het centrum van de leuke badplaats Playa Blanca.