Terug van weggeweest, Pilion

Pilion
Pilion is een Grieks schiereiland, dat genoemd is naar het Pilio gebergte. In de winter kun je op verschillende plekken in dit gebergte zelfs skieën. In de zomer is het er heerlijk, rustig en biedt Pilion alles voor een mooie vakantie in Griekenland. De natuur is schitterend en nodigt uit om te wandelen. Kenmerkend voor dit gebied zijn de torenwoningen in archontiká stijl, een heel eigen architectuur die je in vele schilderachtige dorpen in dit gebied terugvindt.

Bootjes kijken in Volos
De grootste stad in de Pilion is Vólos, met ruim 100.000 inwoners. Hier vind je heel veel bedrijvigheid, winkeltjes en markten. De stad heeft een eigen haven en vanaf de boulevard kun je het komen en gaan van de schepen in alle rust bekijken. Met een glaasje tsipouro uiteraard, want dat is de eigen sterke drank van Pilion. En bestel je een tsipouro, krijg je er meestal een bordje mezedes bij: kleine hapjes uit de streek…

Tussen de bergen en de zee
Vanuit Vólos voert de weg je langs de rotsachtige westkust omlaag, naar de benedenpunt van dit schiereiland. Onderweg zie je rechts de blauwe zee, links de groen beboste hellingen van Pilion. Sla vooral af richting Makrinitsa, want dit bergdorp trakteert je op een overweldigend uitzicht. In het verleden was dit de hoofdstad van de 24 bergdorpen in dit gebied. Vanaf het dorpsplein kun je nu genieten van het panorama. Overal stromen beekjes langs de wegen omlaag, waardoor dit gebied erg vruchtbaar is.

Verder naar het zuiden
De weg brengt je verder naar het zuiden en passeert aantrekkelijke badplaatsjes als Kato Gatzea, Koropi en Kala Nera, met mooie stranden. Je passeert twee aantrekkelijke campings, aanrader voor wie eens wil kamperen in Griekenland! Weer iets verder volgt de afslag naar  Afissos een aantrekkelijk dorpje en een mooie plek om je vakantie door te brengen. In de bergen boven Afissos vind je aantrekkelijke plaatsjes als Miliés (Grieks voor appelbomen, die zie je hier volop) en Vizitsa, waar je kunt genieten van een sfeer die ons wel eens doet denken aan de Alpen, maar die toch echt Grieks is. Hier vind je ook mooie voorbeelden van huizen in Archontiká stijl. Als je weer langs de westkust van het schiereiland verder rijdt, zul je ontdekken dat het landschap nog ruiger en mooier wordt, en dat je bovendien steeds minder toeristen tegenkomt. Pilion is een schiereiland voor rustzoekers en avonturiers, voor zonaanbidders en voor actieve wandelaars.

Hotel Palirria
Reisburo La Plaza heeft een exclusieve samenwerking met Hotel Palirria in Kala Nera. Deze charmante accommodatie ligt op ca 600 m van het strand, aan de westzijde van Mount Pilion. Het hotel heeft een knusse bar en heeft een tuin met zwembad & ligbedden. Ontbijt kan naar keuze worden bijgeboekt. De hotelkamers zijn uitgerust met een tweepersoonsbed of twee enkele bedden, een eigen badkamer, airco, cv, televisie, wifi, en een balkon. Sommige kamers hebben zelfs een open haard!
Ben je enthousiast geworden? Neem dan een kijkje op de website van het hotel
www.palirria-hotel.gr

Wij bieden dit hotel aan in combinatie met vluchten van Transavia naar Volos of Thessaloniki en een huurauto van Sunny Cars.