Cruisen met de Hurtigruten

Hurtigruten – de mooiste zeereis ter wereld

De Hurtigruten is een prachtige zeereis naar het uiterste noorden van Noorwegen. De reis is een unieke combinatie tussen passagiers-, vracht- en postvervoer en daarom niet te vergelijken met een gewone cruise. Elke dag van de week het hele jaar door vertrekt er een Hurtigruten schip vanuit Bergen in het zuiden naar het meest noordelijke punt Kirkenes. De reis duurt elf nachten, het doel van de reis was en is nog steeds het vervoeren van post, vracht en passagiers naar de afgelegen noordelijke kustplaatsen van Noorwegen. Je ziet en ervaart dus van dichtbij het ruige Noorse kustleven en kunt onderweg prachtige excursies maken. Richting het noorden wordt maar liefst 34 keer in pittoreske havenstadjes aangelegd, richting het zuiden 33 keer. De natuur, sfeer, excursies en passagiers uit de hele wereld maken deze zeereis tot een onvergetelijke ervaring.

De vloot:
Alle schepen zijn verschillend en hebben hun eigen sfeer en charme. Van moderne inrichting tot de nostalgische aankleding van de oudere schepen. Elk schip heeft een restaurant, cafetaria, bar waar regelmatig live muziek wordt gespeeld. Verwacht aan boord geen uitgebreid entertainment, maar wel lezingen over de omgeving en een keuze uit 90 excursies zodat je je niet hoeft te vervelen. De sfeer aan boord is heel informeel en er zijn geen kledingvoorschriften. De Hurtigruten staat dan ook voor het vinden van een gezellige plek aan dek of het genieten van het uitzicht vanuit een comfortabele stoel in de panorama lounge.

Beste reistijd:
Hierin zal iedereen een andere keuze maken. In de lente heb je te maken met 3 seizoenen in één reis. In het zuiden kan het al aangenaam zijn in het noorden nog koud. Door het smelten van de sneeuw zijn de watervallen op zijn mooist en de vogelpopulatie is uniek in deze tijd. In de zomer geniet je van uitbundige bloemenweides en de zon die bijna niet ondergaat. Alleen in de zomer varen de schepen door de Geirangerfjord en door de nauwe Trollfjord op de Lofoten. De herfst doet aan een wilde “Indian Summer” denken met prachtige herfstkleuren. De schepen varen in deze periode door de Hjorundfjord, het spectaculaire zusje van de Geirangerfjord. In de winter vaart het schip door een witte wereld van sneeuw en ijs. Spectaculaire winteractiviteiten mogelijk zoals huskysledetochten of sneeuwscootersafaris’s. En het allerbelangrijkste Noorderlicht garantie!

Expedities:
Met de Hurtigruten is het ook mogelijk om reizen naar Spitsbergen, Groenland en naar Antartica te maken! Deze reizen staan bij veel mensen op de bucketlist. Doordat de schepen van de Hurtigruten niet zo groot zijn is het mogelijk om dicht bij de kust te komen en met kleine bootjes aan land gezet te worden. Wie wil er niet oog in oog komen te staan met een ijsbeer, pinguïn of walvis. Zelfs kajakexcursies worden georganiseerd. Aan boord worden er lezingen gegeven door leden van het expeditieteam over het wildlife, klimaat, biologie en er worden fotoworkshops gegeven. Elke dag is weer anders elke dag een nieuw avontuur. In januari komt het schip de Roald Amundsen in de vaart. Dit is een schip met hybride technologie, waardoor je niet het geluid van de motoren hoort, maar de geluiden van het ijs en de natuur om je heen.

Nieuwsgierig geworden naar deze prachtige zeereizen? Kom bij ons langs voor meer informatie of een offerte!